Afvallen in tijden van thuis zitten?

Zeker in deze tijd is het lastig om goed op je voeding te letten en voldoende te bewegen. Maar toch is het haalbaar om ook nu gewicht te verliezen of fitter te worden. Wij hebben de tips voor je op een rijtje gezet! Let’s read on! Afvallen in tijden van thuis zitten?

Je kunt je nu blind staren op diëten waar je snel gewicht verliest, maar dit resulteert snel in het jojo-effect. Op het moment dat jij weer normaal gaat eten zit het er zo weer aan. Zeker in de tijden van het Coronavirus raden wij aan om gezonde voeding binnen te krijgen en vaak te bewegen. Loop eens een uurtje op het strand of ga lekker skeeleren of met de hond naar het bos.

Met de volgende voedingstips laat je het om je hand in die snoep-la te steken en gezond te blijven eten.

Noten

Om een voldaan gevoel te creëren is het aan te raden om verzadigde producten te eten, zoals ongezouten nootjes. Let wel op dat je hier niet teveel van eet, omdat het veel calorieën bevat. Een handje nootjes is genoeg.

Bosbessen

Een echte aanrader voor een gezond ontbijt is havermout met bosbessen en nootjes. Ik zit hier altijd lekker lang vol van en het is nog goed voor je ook!

Spinazie

Dat spinazie goed voor je is, is natuurlijk geen verrassing. Deze groente is een cruciaal onderdeel van elk gezond dieet en bevat een grote hoeveelheid voedingsstoffen, waaronder ijzer. Je hebt zeker in deze tijd veel ijzer nodig, voor het zuurstoftransport in je lichaam.

Quinoa

Een eiwitrijk product wat boordevol vezels zit en aminozuren die goed zijn voor het lichaam. Ook raak je lekker snel vol van Quinoa en kan je het aan verschillende gerechten toevoegen zoals een salade of lekkere warme maaltijd.

Champignons

Zelf niet echt mijn favoriet, maar wel heel gezond! Champignons zitten rijk aan vezels en vormen een goede vleesvervanger. Goed om te weten als je vegan bent of een dagje geen vlees of vis wilt eten. Champignons bevatten namelijk veel eiwitten.

Wat doe jij om ook deze dagen gezond bezig te zijn en voldoende te bewegen?