De vraag die ik geregeld om mijn oren krijg en wat natuurlijk een logische reactie op het bloggen en influencen is, maar het is natuurlijk grote onzin! Ik vertel je graag waarom. Let’s read on! Dat mag jij toch helemaal niet eten Daph? Jij bent toch een fitgirl?

Dat mag jij toch helemaal niet eten Daph? Jij bent toch een fitgirl?

Een vraag die ik veel te vaak hoor, is: ” Dat mag jij toch helemaal niet eten Daph? Jij bent toch een fitgirl? ” Heel irritant, maar waar. Als fitgirl, of hoe je het ook wilt noemen, neem je een voorbeeld aan om fit door het leven te gaan. En dat doe ik dus ook! Mag je dan niks ongezonds eten? Jawel, maar andere kijken hier heel anders tegen aan.

Dat mag jij toch helemaal niet eten Daph? Jij bent toch een fitgirl?

Waarom niks ongezonds eten?

Kijk, ik snap het. Als je mij veel blogs ziet schrijven over sport en eten, en veel foto’s ziet maken in de sportschool of tijdens een healthy lunch, heb je het idee dat ik alleen maar gezonde dingen eet. En geloof me, daar bestaat ook 80% van mijn eten uit. Maar af en toe gaat er ook bij mij wel een stukje taart in of een lekkere pannenkoek met Nutella 🙈. 

Mag dit wel?

Waarom dit niet zou mogen? Omdat ik een voorbeeld rol aanneem en daar past geen ongezond eten in. ONZIN! Juist de ongezonde dingen wil ik ook graag laten zien, omdat je niet alleen een fit lichaam krijgt door gezond te eten. Ik weet ook dat mijn lichaam af en toe even een shock moet krijgen van ander eten met misschien veel meer suikers en vetten dan normaal. Als jij namelijk altijd gezond eet en overal op let, wellicht altijd hetzelfde met dezelfde aantal calorieën, raakt je lichaam hieraan gewend.

Nu wil ik je niet aanpraten dat ongezond eten daarvoor the key is, maar af en toe een boost kan geen kwaad!

Dat mag jij toch helemaal niet eten Daph? Jij bent toch een fitgirl?

Balance is the key!

De eerste keer dat iemand tegen mij zei: “Dat mag jij toch helemaal niet eten Daph? Jij bent toch een fitgirl?” dacht ik echt, wat een onzin en waarom zeg je dit tegen mij? Het is natuurlijk het eerste wat in je opkomt, als je een ‘fitgirl’ een stuk taart ziet eten of een chocolaatje, maar het is lichtelijk onterecht.

Zo nu en dan is het heerlijk om eens lekker wat anders te eten, iets waar je echt trek in hebt. Zo blijft het ook leuk en kan je alles super goed volhouden. Ik weet toch wel dat mijn levensstijl een gewoonte is en dat daar niks in gaat veranderen. Als ik dan eens een uitschieter heb in het weekend, pak ik het weer op doordeweeks en is er niks aan de hand.

Vroeger en nu

Toen ik net begon met afvallen en een gezonde levensstijl, kon ik deze gedachtegang echt niet hanteren. Iets ongezonds eten, was echt een no-go! Dat ging er bij mij niet in! Toch leverde dat veel stress op en weinig resultaten. Tuurlijk zul je lichtjes afvallen, maar ik was echt niet gezellig, had een humeur en voelde me altijd suf. Nu past deze wijze veel beter in mijn levensstijl, geniet ik hier en daar van wat lekkers en weet ik dat ik toch goed vasthou aan mijn eigen eetschema.

Dat mag jij toch helemaal niet eten Daph? Jij bent toch een fitgirl?

Niet te ver gaan

Ik moedig je niet aan om nu heel vaak ongezond te eten, want dat werkt natuurlijk averechts. Het is ook niet zo dat ik na het vinden van mijn balans, opeens ben aangekomen. Integendeel zelfs, mijn vetpercentage is op zijn laagst! Dus goed de balans vinden en weten wat je grenzen zijn!

Wil je dat ik je help bij een persoonlijk voeding– of fitnessschema? Stuur dan een berichtje of kijk op de webshop!

X Dailydoseofdaph