Iets waar ik de vrouwen goed over kan informeren en waar mannen nog een lesje van kunnen leren; deze investering kan een heel goede zijn! Let’s read on. De beste investering uit je leven! – The Next Closet

De beste investering uit je leven! – The Next Closet

Het is natuurlijk ideaal als je een beautiful product kunt kopen en dat dit nog eens een goede investering is ook. Zoals velen weten, hangt er een flink prijskaartje aan een designertas. Je koopt een designertas gelukkig ook niet elke dag, het is iets waar je goed over nadenkt. Dan is het fijn om te weten dat het kopen van een designertas een goede investering kan zijn.

Een goede investering

Je kunt naar een investering kijken op verschillende manieren: een investering qua geld of een investering in een product dat perfect bij je past en waar je jaren mee vooruit kunt. Is een tas dat allebei? Dan heb je echt de perfect match gevonden!

Voorbeeld van een goede investering – Chanel

Oké, een goed voorbeeld: bekijk het merk Chanel eens. Ze staat bekend om haar internationale populariteit als investment pieces, omdat de prijzen jaarlijks met gemiddeld 15% stijgen! Zo kostte de Chanel Medium Classic Flap Bag in 1955 slechts 220 dollar en in 2015 maar liefst 4900 dollar! In Nederland betaal je momenteel €4800,- voor dezelfde Chanel tas.

Als je nagaat dat een Chanel tas elk jaar met 15% stijgt, dan weet je dat dit een goede investering is als je er zuinig mee omgaat. Wees er dan wel snel bij, want de prijzen stijgen fors! Mocht je je  tas ooit weer willen verkopen, dan is The Next Closet, een duurzame marktplaats voor tweedehands designer parels, het perfecte platform om je tas weer door te verkopen.

Louis Vuitton tas

Ook Louis Vuitton verhoogt haar prijzen jaarlijks met 10 tot 15%. Mannen, als je nog eens een leuk cadeau voor je vriendin wilt kopen, think about it! Stel: je koopt een tas voor €1000,-, en je bent deze tas na vijf  jaar zat en hij verkeert nog in goede staat, dan kun je hem zomaar verkopen – met flinke winst! Het is natuurlijk niet zo dat je hem voor de winkelprijs van dat jaar kunt verkopen, maar je gaat zeker winst maken als je je designertas wilt verkopen.

De beste investering uit je leven! - The Next Closet

Kies voor duurzaamheid

Naast het feit dat een designer bag een goede investering is, zorg je ook goed voor het milieu – mits je ’m tweedehands koopt. Na olie is de textielketen namelijk de meest vervuilende keten in de wereld. Daar doet The Next Closet iets aan. Heb jij nog geen €4.000,- over voor een Chanel bag? Neem dan eens een kijkje op de vintage site van The Next Closet, waar designer pieces een tweede leven krijgen. Daarnaast zal je prachtige exemplaren vinden voor een mooier prijsje dan in de winkels. En als jij dan, na een aantal jaar, uitgekeken bent op jouw designertas, kun je deze altijd zelf weer verkopen via The Next Closet.

Strijd tegen fast fashion

Ik vind het heel fijn dat er bedrijven zijn die zich inzetten tegen de fast fashion. Zoals je terug kunt lezen in deze blog, ben ikzelf ook niet te spreken over fast fashion en kun je beter investeren in kwalitatieve en duurzame producten in plaats van 700 nieuwe shirtjes te kopen die je waarschijnlijk helemaal niet vaak aan gaat doen.

De beste investering uit je leven! - The Next Closet

Wat kun jij zelf doen?

Het begint al met kleine, simpele stapjes:

  • Investeer in kwaliteit. Hier heb je niet alleen jaren langer plezier van, maar zo kom je uiteindelijk goedkoper uit (win-win).

  • Koop jouw kleding tweedehands, dit kan dus ook designerkleding zijn zoals bij The Next Closet! Zo ben je ook nog eens super uniek en is de kans klein dat iemand op een feestje dezelfde outfit als jij aan heeft.

  • Geef jouw eigen kleding een tweede leven door dit aan een ander door te verkopen én verdien meteen een aardig zakcentje bij. Start gelijk!

  • Kies voor duurzaam en bij voorkeur voor lokaal geproduceerde kledingmerken. Bekijk de favoriete duurzame merken met het groene blaadje.

Wat doe ik?

Zelf ben ik echt een big fan van designer merken en het liefst heb ik een Chanel tas,een Louis Vuitton tas én een Gucci tas. Maar dit past natuurlijk niet helemaal in het budget en in het kader van duurzaamheid is dit ook niet aan te raden. Daarom scroll ik vaak door de pagina met items die net online staan bij The Next Closetom de nieuwe vintage items te spotten. Niet alleen scheelt dit flink in het budget, maar zo ben ik ook nog eens duurzaam bezig. Niet alleen tassen, maar ook kleding, riemen, sieraden en accessoires zijn te koop, dus je kunt op zoek naar allerlei prachtige items.

Mijn nieuwe TNC item!

Whaaaa, natuurlijk kan ik deze blog niet afsluiten zonder mijn eigen beauty te laten zien. Ik heb een nieuwe Louis Vuitton Bucket bag in mijn bezit! Echt zo blij mee en super kwaliteit. De tassen hebben een prijs van €350,-, wat echt super goedkoop is in verhouding met de nieuwe op de website van Louis Vuitton (€1200,-), dus ik ben weer helemaal blij! Ook in love? Hier vind je er nog meer!

De beste investering uit je leven! - The Next Closet

 

 

 

 

De beste investering uit je leven! – The Next Closet