Heb je dat weleens? Het is zondagavond en je kan-maar-niet in slaap komen. Er malen allerlei dingen door je gedachte en je hebt het 600ste schaapje al geteld. Wat kan je hier het beste tegen doen? Let’s read on! FIT.NL – Tips voor een betere nachtrust

FIT.NL – Tips voor een betere nachtrust

De week is voorbij en je hebt je voorgenomen om vroeg te gaan slapen. Zo kan je goed aan de nieuwe week beginnen en fris en fruitig opstaan. Je draait je nog eens om en ziet het 12 uur worden. Van al dat draaien en malen val je maar niet in slaap. Zoveel gedachtes gaan door je heen en je weet niet wat je er aan kunt doen. Voor een goede nachtrust, heb ik de volgende tips voor je op een rijtje gezet.

 

1. Regelmaat

Houdt regelmatige bedtijden aan. Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld elke avond rond half 11 in bed ligt. En let daarbij ook op de tijden dat je uit bed gaat. Heb je een dag vrij? Dan is het af te raden om tot 12 uur op bed te blijven liggen. Zo verstoor je je ritme.

2. Ontspan

Probeer voor het slapen gaan, minimaal een half uur te ontspannen. En dan bedoel ik niet een half uur lang op je telefoon of tv kijken, maar bijvoorbeeld het lezen van een boek of gezellig samen op de bank praten. Doe in ieder geval een uur voor het slapen gaan geen lichamelijke activiteiten.

3. Beperk tv kijken

Beperk het kijken naar tv tot een half uur voor je gaat slapen. Daarnaast is het verstandig om niet in bed tv te kijken. Je moet goed het onderscheid maken tussen de slaapkamer en de woonkamer. Zo raakt je lichaam gewend aan het sneller slapen als je de slaapkamer hier alleen voor gebruikt.

4. Neem je werk niet mee naar bed

Pieker je nog over werkzaamheden? Schrijf ze dan op voor je gaat slapen. Zo zet je je gedachte als het ware uit je hoofd en kun je ze niet vergeten omdat je ze op papier hebt gezet. Je hoofd is zo leeg om sneller in slaap te kunnen vallen.

5. Vermijd cafeïne

Of je nu een fanatieke koffiedrinker bent of 2 kopjes per dag drinkt, het is aan te raden om na 18.00 uur geen koffie meer te drinken. Ook thee of chocolade is niet verstandig. Hier krijg je namelijk meer energie van.

FIT.NL - Tips voor een betere nachtrust

6. Beweging

Begin de dag met voldoende licht en beweeg regelmatig. Als je namelijk eet en leeft naar een actieve levensstijl, dan moet je hier ook aan voldoen. Zo krijgt je lichaam niet teveel energie door het niet uitoefenen van activiteiten op een dag.

Voldoende slaap

Als je voldoende slaapt per nacht, heb je meer energie voor de volgende dag en kun je alles weer net wat langer volhouden en beter aanpakken. Met deze tips kom je al een heel eind. Wil je alle 12 de tips nalezen, voor een perfecte nachtrust? In de Fitmethode staan niet alleen trainingen , cardio en voedingsschema’s, maar ook tips voor ontspanning en betere controle over het lichaam.

Met de code ‘5kortingdaphne’ krijg je 5 euro korting op je aankoop!

Volg je mij al op Instagram of Facebook? Laat een berichtje achter! FIT.NL – Tips voor een betere nachtrust

X Dailydoseofdaph