Ken je dat? Je hebt zo een trek in een patatje met mayo, uitjes en alles erop en eraan! Maar dan ook echt de luxe variant. Met truffelmayonaise. We gaan all-the-way! Let’s read on. Mijn ervaring bij de Frites Atelier in Amsterdam. Een luxe patatje met graag!

Een luxe patatje met graag!

Lekker he, zo een heerlijk patatje met! Maar dan niet met de gewone mayonaise, nee met truffelmayonaise. Of toch Asian curry? Alle vijf sauzen bij Frites Atelier Amsterdam zijn vrij van conserveringsmiddelen, geur, kleur- en smaakstoffen!

De helden

De helden van Frites Atelier Amsterdam? De geliefde aardappels. Ze zijn afkomstig uit de Zeeuwse klei. Want van de honderden aardappelen die we proefden, vonden we die uit Zeeland veruit de lekkerste. Om de continuïteit te bewaken, werken wij met verschillende rassen. Zo kunnen we elke maand bepalen welk ras op dat moment het beste smaakt. De aardappelen worden in onze productiekeuken voorbereid, gesneden en op natuurlijke wijze bewerkt. Het voor- en afbakken gebeurt in de Ateliers zelf.

Ontstaan van de ECHTE friet

Frites Atelier Amsterdam is ontstaan vanuit onze liefde voor frites. We vonden frites eten namelijk lang niet zo leuk als het zou kunnen zijn. Daar wilden we iets aan doen. Want waarom zou u voor guilty pleasures geen mooie plek uitkiezen? Daarbij is Frites Atelier ontstaan.

Je vind deze blogs vast ook leuk!:

Dat mag jij toch helemaal niet eten Daph?

Teveel gegeten, dus morgen wat minder?

Speciaal alsjeblieft!

De specialty on top! In elk atelier is het mogelijk om de heerlijke friet af te werken met nog meer lekkers! Ja je hoort het goed, alleen frietje is niet voldoende. Nee hier kan nog veel meer van gemaakt worden. Een Vlaamse stoverij op basis van een klassiek recept, langzaam gegaard in bruin tafelbier en afgewerkt met ingelegde mosterdzaadjes. Bovendien is er elk seizoen een special, gebaseerd op de smaken en opbrengst van dat seizoen. Naast deze toppings serveren zij ook een warme pindasaus naar Indonesisch recept met pinda crunch. YUM!

Wie maakt dit lekkers?

Topkok Sergio Herman kookte vijfentwintig jaar lang in familierestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Sergio was sinds 2005 in het bezit van drie Michelinsterren en hij stond acht jaar in de Top 50 van The World’s 50 Best Restaurants. Ondanks dit succes besloot hij in december 2013 de deuren van Oud Sluis te sluiten om zich toe te gaan leggen op nieuwe projecten. Naast restaurants The Jane** in Antwerpen, Pure C* en AIRrepublic in Cadzand en uiteraard Frites Atelier zijn dat verschillende boekprojecten, TV werk voor de Belgische zender VTM en zijn eigen tableware collectie voor Serax.

Sergio staat bekend om zijn eindeloze drive en perfectionisme. Alles moet bij hem “fucking perfect” zijn. Niet voor niks experimenteerde hij ruim anderhalf jaar met het recept van onze frites, toppings en met onze verse sauzen.

Mijn ervaring!

Nu zal je denken, een frietje past toch helemaal niet in jouw dieet? Klopt! Maar het is wel verdomd lekker en af en toe mag je gewoon even genieten van al het andere! Even de touwtjes laten vieren en genieten van een echt frietje met! Of ik het zou aanraden? YES! Probeer eens wat anders dan de standaard friet met mayo. Laat je verassen en kies voor een combinatie die je nooit zou kiezen! Gewoon omdat het kan en omdat het allemaal heerlijk is.

Zien ze jou verschijnen in de atelier? Smullend van je patatje luxe! Een luxe patatje met graag!

X Dailydoseofdaph