Met deze tips kom jij de thuiswerkdagen door!

Maatregelen tijdens het Coronavirus kunnen het lastig voor je maken om gezond te blijven eten en voldoende te bewegen. Ik heb de tips voor je op een rijtje gezet om in deze tijden niet kilo’s aan te komen en creatief met de situatie om te gaan! Let’s read on. Met deze tips kom jij de thuiswerkdagen door!

Gezond eten

Nu je thuis werkt heb je natuurlijk een heel ander ritme dan wanneer je van 9 tot 5 op kantoor zit. Dat is je vaste stramien en wil je liever niet van afwijken. Nu kan het even niet anders en dan is het wel de bedoeling dat je jouw oude gewoontes redelijk intact houdt. Je dagritme kan anders zijn, maar houdt voornamelijk hetzelfde ritme aan.

Het snacken is natuurlijk helemaal verleidelijk als je naast de koelkast aan het werk bent, maar hier moet je sterk genoeg in zijn! Ontbijt gewoon op jouw vaste tijd, neem om 10 uur een snack, lunch op rond het middaguur (doe dit niet achter je laptop, maar ga hier even van weg, dan heb je ook je stukje ontspanning/afleiding). Doe alles op vaste tijden zoals je gewend bent. En het voordeel van thuiswerken? Je kun een lekker eitje bakken of een rondje lopen tijdens je lunch!

Zorg ervoor dat je geen verleidingen in huis haalt

Gezond eten volgens de Schijf van Vijf is altijd van belang, of je nu thuiswerkt vanwege de coronamaatregelen of niet. Beweeg je veel minder dan dat je normaal doet? Probeer dan goed te letten op de hoeveelheden die je eet. Houd je gewicht in de gaten om te kijken of je niet aankomt. Geef niet toe aan de verleidingen en blijf bij je plan!

Laat alle ongezonde producten staan!

Om de verleiding te weerstaan moet je het bij de verleiding zoeken. Haal niks ongezonds in huis, of zorg ervoor dat dit niet te erg binnen handbereik ligt. Haal voornamelijk groente en fruit in huis, dat als je wilt snacken, het gezonde snacks zijn. Zo kan je hier wat meer van eten zonder dat je aankomt.

Bouw zoveel mogelijk vaste beweegmomenten op een dag

Bouw zoveel mogelijk vaste beweegmomenten op een dag in en zet deze ook in je (werk)agenda. Je kan een melding instellen waarbij je wekker bijvoorbeeld afgaat als je even moet bewegen. Een Apple Watch kan hier ook bij helpen! Je kunt ook een vaste wandeling inplannen na de lunch. Houd daarbij natuurlijk wel 1,5 meter afstand tot andere mensen en mijd drukke plekken. Of ga een stukje wandelen aan het eind van de werkdag. Dit is meteen een goede reden om op de gebruikelijke tijd je laptop dicht te klappen.

Houd voldoende afstand

Als je jouw tijden flexibel kunt inplannen, kun je ook rond 10 uur of 12 uur meedoen aan een online work-out, die natuurlijk overal te vinden zijn op websites en Facebook.

Als je buiten gaat wandelen of sporten is het belangrijk om voldoende afstand tot elkaar te houden, namelijk 1,5 meter. Blijf thuis bij klachten van verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.