Het trainen van schouders is meestal niet de favoriete bezigheid van meiden in de sportschool, maar waarom is het zo belangrijk om toch vaak genoeg je schouders te trainen? Schouder workout & waarom is het belangrijk om je schouders te trainen?

Schouder workout & waarom is het belangrijk om je schouders te trainen?

Een schouder training is meestal niet iets wat boven aan je prioriteitenlijstje staat, voor een killerbody. Toch heeft het meer voordelen dan je zou denken. Zelf was ik ook nooit een grote fan van het trainen van mijn schouders. Dit zou mij juist meer mannelijker laten ogen, dan dat ik wil.

Maar toch plan ik nu twee keer in de week een schouder en rug workout in. Waarom is het verstandig om toch schouders te trainen?

Allereerst zorgen ontwikkelde schouders voor een compleet bovenlichaam. Als jij hangende schouders hebt, kun je nog zovaak buik of benen hebben getraind. Het geheel is nooit af.

Daarnaast heeft het trainen van schouders en bovenrug een bijkomend voordeel. Je creëert de illusie van een smallere taille. Dit is nou net HET GROTE VOORDEEL van het trainen van schouders. Een smallere taille creëer je door een lager vetpercentage, maar ook door een meer spieren rondom je bovenlichaam en benen te kweken.

En hoe doe je dit? Door de juiste oefeningen voor een zandloper-figuur in te plannen in je fitness schema.

Schouder workout & waarom is het belangrijk om je schouders te trainen?

Waarom schouders?

Je schouders zijn de spieren die misschien wel het meest gebruikt worden in het dagelijks leven. Denk maar eens aan huishoudelijke taken. Stofzuigen, kastjes opruimen. Voor elke beweging gebruik je je schouders.

Voordelen van het trainen van schouders zijn:

Gezondheidsvoordelen

Sterke schouders maken de dagelijkse bewegingen makkelijker. Daarnaast oogt je lichaam fitter, met goed getrainde schouders.

Letselpreventie

Door het trainen van je schouders, voorkom je dat je snel blessures krijgt tijdens het trainen of andere bezigheden. Zwakke schouders zorgen namelijk snel voor blessures en dit heeft een negatief effect op de rest van je lichaamsdelen die je wilt trainen. Denk maar aan biceps, triceps, rug en squat bijvoorbeeld. Overal heb je je schouders voor nodig.

Zelfvertrouwen

Voor de vrouwen, maar zeker voor de mannen is dit een zeer belangrijke reden om schouders te trainen. Vanuit evolutionair oogpunt stralen brede schouders bij mannen dominantie, kracht en vruchtbaarheid uit.

Schouder workout & waarom is het belangrijk om je schouders te trainen?

Welke oefeningen?

Om goede schouders te creëren, is het van belang dat je de juiste oefeningen uitvoert. Zo is het belangrijk om alle punten van de schouders mee te pakken. De voorkant, zijkant, achterkant en bovenkant. Let dus goed op je als je een schoudertraining inplant, je minimaal 1 oefening per schouderdeel pakt. Zo voorkom je overbelasting op bepaalde punten en creëer je een optimale schouderpartij.

Zoals jullie wellicht al weten, haal ik veel van mijn oefeningen van Whitney Simmons. Een goede inspiratiebron met veel leuke en gevarieerde oefeningen. Het schema ziet er als volgt uit. Daarna vind je het filmpje van Whitney.

Schouder workout

Tri-set | 4 sets
– 10 front rotating shoulder press
– 10 reverse grip shoulder press
– 10 shoulder press

Superset | 4 sets
10 straight arm rear delt front cable raise (seated)
10 straight arm cable front raise

Superset | 4 sets
– 10 single-arm cross body cable upright row
– 10 single-arm cable lateral raise
– *repeat on each arm

Tri-set | 3 sets
– 10 single-arm DB lateral raise at an angle
– 10 single-arm DB front shoulder press
– 10 reverse grib barbell front raise

 

 

Succes met je workout! Heb je vragen of zou je graag een voedingsschema of fitnessschema willen? Neem dan contact op, door te mailen naar: Dailydoseofdaph@outlook.com

 

Meer blogs over fitness:

Booty workout

Hoevaak legday?