Sta jij urenlang op de hardloopband in de sportschool of werk jij je liever in het zweet tussen alle zware gewichten? Sterk zijn is nieuwe sexy! Let’s read on! Sterk is het nieuwe sexy!

Sterk is het nieuwe sexy!

Tegenwoordig is het niet meer weg te denken en ook vrouwen moeten eraan geloven. Gewoon lekker trainen tussen alle zware gewichten en vooral tussen alle mannen. Want je bent zeker in de minderheid als je bij de dumbells en stangen staat. Maar wat blijkt? Sterk is het nieuwe sexy!

Dat is het motto bij de nieuwe fitness-rage voor jonge vrouwen. Waar je voorheen niet van de loopband of crosstrainer was weg te denken om die kilo’s te verliezen, is het nu niet meer dan normaal dat je hier zware gewichten voor optelt. Momenteel willen vrouwen liever meer eten en zwaarder trainen, dan op rantsoen en uren te cardio’en.

Sterk is het nieuwe sexy!

Kayla Itsines als voorbeeld!

Vrouwen volgen de bootcamp van Kayla Itsines. Itsines is de Jane Fonda van 2015. Het 23-jarige Australische Instagram-fenomeen heeft inmiddels bijna 3 miljoen volgers. Haar populariteit is zo groot dat besloten werd een wereldtoernee te maken waarbij Amsterdam afgelopen weekend werd aangedaan. Ondertussen vindt haar Bikini Body Plan, een trainingsschema dat moet leiden tot het ultieme bikinifiguur, wereldwijd gretig aftrek en werken miljoenen, veelal jonge, meiden zich dagelijks in het zweet op het schema van Itsines.

Het staat symbool voor een trend die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld. Afvallen doe je niet langer door te dieëten en het taboe op spieren is verdwenen. Het nieuwe mantra dat wordt gevolgd door de zogenaamde ‘fitgirls’ luidt:

Strong is the new sexy.

Waar is deze trend ontstaan?

Waar voorheen alle vrouwen vol onzekerheid naar de Victoria secret show zaten te kijken, willen zij nu niets liever dan hard trainen en het showen van een slank lichaam! De social mediawereld heeft de afgelopen tijd veel bloot gegeven van het trainingsregime van fitnessvrouwen en wat ze daarbij eten. Iets wat veel als voorbeeld wordt aangehouden! Het perfecte lichaam bereiken ze door hard en gedisciplineerd te trainen.

Nu staan de social media er dus vol mee. Sterren als Kayla Itsines pronken online met het resultaat dat ze zelf hebben geboekt, om volgers aan zich te binden. De programma’s die gevolgd worden door deze sterren zijn beschikbaar voor hun volgers. Met als gevolg een grote groep jongeren die zich binden aan de social media hype.

Sterk is het nieuwe sexy!

Toen vs nu

Het draait nu niet meer om het lichter worden door te cardio’en, maar juist door het beoefenen van krachttraining. Welke oefeningen je hierbij kunt doen, heb ik beschreven in de verschillende blogs:

Rugtraining

Schoudertraining

Billentraining

Buikspieren trainen

Benen trainen 

Wil je hulp bij het opstellen van een goed voedingsschema of fitnessschema? Ik help je hier graag bij!

X Dailydoseofdaph

Volg jij mij al op Instagram of Facebook ? Laat een berichtje achter!