Tegenwoordig maken veel bedrijven gebruik van social media. De grootste reden van veel bedrijven is het feit dat de klant meer dan ooit aanwezig is op social media en dit een makkelijke manier is om de klant te bereiken. Maar wat zijn nou nog meer redenen om als bedrijf aan social media te beginnen? Let’s Read on!

Social media toepassen in het bedrijf

Allereerst is het natuurlijk niet alleen verstandig om social media toe te passen om de klant te bereiken. Het gebruik van Social media heeft nog veel meer voordelen.

  1. Het gebruik van social media zorgt voor meer traffic naar je website. Hierdoor groeit je naamsbekendheid.
  2. Het zorgt ervoor dat je onder de aandacht blijft bij je huidige en/ of toekomstige klanten.
  3. Het gebruik van social media zorgt voor een stijging van de SEO score.
  4. Het verbetert de invloed op het online leven.
  5. Het verbetert het imago van je bedrijf. Je kunt je imago duidelijk naar buiten brengen.
  6. Het verbetert de communicatiewijze naar de klant toe.
  7. Je bereikt niet alleen je klanten, maar ook de vrienden van je klanten door middel van social media.
  8. Het gebruik van social media maakt het mogelijk om je klanten snel op de hoogte te stellen van nieuws en acties!

Deze 8 voordelen zijn voor bijna elk bedrijf van toepassing. Het gebruik van social media heeft zorgt voor een gehele impact op organisaties.

Social staat voor Snelheid, Open, Collaboratie, Interactie, Antristructuur en Leren.

Impact

Social media hebben gezorgd voor een enorme toename van content. Op facebook worden bijvoorbeeld als meer dan 300 miljoen afbeeldingen per dag gedeeld! Daarnaast zorgt social media voor co-creatie en publieke meningsvorming. Het is tegenwoordig heel makkelijk om je mening ergens op te delen. Dit maakt het tevens ook serieuzer voor bedrijven. De focus moet meer op de klant worden gericht! Het delen van meningen heeft ook voor het bestaan van Zoover gezorgd. Daarnaast is er betaalde media ontstaan, zoals advertenties, commercials en meer betaalde uitingen.

De branding die organisaite de doelgroep willen opleggen verandert in het delen van beleving. Tevens is het belangrijk om een gerichte contentstrategie toe te passen, waarbij de focus ligt op influencers in de social media!

De impact van social media zorgt er voor dat bedrijven en merken opener en directer in contact en positionering moeten zijn. Social media stellen veel eisen aan de cultuur; zoals een open cultuur en platte organisatiestructuur.

Niet alleen het meegaan met de tijd en het volgen van de klant is voldoende. Er zijn dus nog veel meer redenen waarom het verstandig is om als bedrijf of persoon in te gaan op het gebruik van social media!

Wil jij meer weten over het gebruik van social media? Let me know!

X dailydoseofdaph