Zoals je wellicht al hebt gezien op mijn Instagram stories ben ik al een aantal keer langs Fysiotherapeute Melissa geweest voor een osteopathie behandeling. Wat is dit precies? Let’s read on. Wat is de methode van Kanij?

Wat is de methode van Kanij?

Ik ken Melissa van Ruijven al van mijn werk en ze werkt nu voor zichzelf in ’s Gravenzande. Omdat Melissa mij al langer kent en ik wat klachten had, wist ze op welke manier ze dit kon aanpakken. Ik heb nu 3 behandelingen gehad bij Melissa aan de hand van de methode Kanij. Deze methode bestaat uit een combinatie van: Fysiotherapie, Osteopathie, Manuele therapie  & Coaching. Van al deze behandelingen zijn uitsluitend de beste elementen gebuikt en in een methode samengevoegd. Deze methode kan leiden tot 40% sneller herstel t.o.v. andere behandelingen.

Wat is de methode van Kanij?

Waarom deze methode?

Bij Methode Kanij bekijkt Melissa het lichaam & de psyche als een geheel. Zoals het hoort. Het lichaam bestaat immers uit meerdere systemen, zoals; spieren, botten, banden, fascia, organen, het zenuwstelsel en lymfe-& bloedvaten. Alle systemen in je lichaam werken nauw met elkaar samen. Wanneer er bij 1 of meerdere systemen een blokkade optreedt kan dit klachten veroorzaken. Vaak treden deze klachten op in een meer onbelangrijk deel van het lichaam (dus niet in de organen) maar wel in je rug, schouder, heup etc. Dit was mij dus ook het geval. Melissa kijkt eerst naar hoe je staat en voert druk uit op verschillende organen. Zo is ze erachter gekomen dat mijn dikke darm vast zit en ook mijn lever en nieren zitten wat stroever.

Wat is de methode van Kanij?

Betekenis van organen

Op basis van de klachten die ik heb aan mijn dikke darm, lever en nieren kon Melissa het volgende opmaken:

  • De dikke darm staat voor loslaten en loyaliteit. Ik heb echt moeite met dingen loslaten en ik ben erg loyaal, wat ik ook terug verwacht van anderen. Als dit niet gebeurt ben ik ook heel snel teleurgesteld in iemand. Dit zie je terug aan je lever. De dikke darm en lever staan zo ook in contact met elkaar.
  • De klacht van de nieren is er na behandeling 3 bij gekomen. Dit staat voor stress en onzekerheid. Alsof het zo van je af te lezen is. Ik ervaar de laatste tijden veel stress en onzekerheid over welk pad ik nu wil bewandelen.

Hoe uiten deze klachten zich?

Nu heb ik natuurlijk niet continue last van mijn dikke darm lever of nieren. Dit uit het lichaam aan de hand van andere pijntjes en klachten. Bij de een kan dit doorschieten naar de knie en bij de ander naar de buik of rug. Bij mij was het het laatste geval. Ik heb in de afgelopen 2 maanden 2 keer gehad dat ik niet eens meer normaal kon lopen omdat het in mijn rug schoot. Het besef dat dit niet specifiek met fysieke klachten te maken heeft maar eigenlijk met mentale klachten, is wel bizar. Je krijgt hierdoor inzicht in waar het probleem wordt veroorzaakt.

Wat is de methode van Kanij?

Organen hebben prioriteit

Het lichaam bevat een slim systeem, wat er altijd voor zal kiezen om de organen (je kern) prioriteit te geven boven de andere systemen. Dit belangrijke systeem moet altijd kunnen blijven functioneren. Vaak gaat het dan wel ten koste van een arm/ been of de rug waar de meest uiteenlopende klachten in kunnen ontstaan. Welke klacht zich ontwikkeld heeft te maken met de belastbaarheid, psyche en de omgevingsfactoren van een persoon (iedereen heeft een zwakste plek). 

Behandelen van klachten

Met Methode Kanij behandelt Melissa lichaam & psyche in een methode & onderzoeken en behandelt ze direct de kern van het probleem. Hierdoor kunnen de klachten die zijn ontstaan snel verdwijnen. Je wordt dus vaak behandelt op een andere plek dan de plaats waar de klacht tot uiting komt.

Ik ervaar altijd de dagen na de behandeling veel rust, ontspanning en ik merk dat ik veel vrolijker ben. Dit staat recht tegenover waar de klachten bij mij door zijn ontstaan. Ik vind het fijn om elke 3 weken terug te komen om alles los te maken en psychisch ook vooruitgang te zien!

Ben jij benieuwd naar deze behandelmethode? Maak een afspraak bij Melissa! Echt een aanrader