Wat moet je eten na het sporten? of wil je je het liefst helemaal vol eten met lekkere dingen omdat je net een killer workout hebt gehad, en dit wel verdiend hebt? Lees dan snel verder voor goede tips en (lekker) eten!

Wat moet je eten na het sporten?

Het is belangrijk om na een workout goede voedingswaarden binnen te krijgen, zodat je spieren kunnen herstellen. Hou dit in gedachte als je net een training hebt gehad. Gezonde voeding die je kan eten na een training zijn:

  1. Ei — Na je workout heb je koolhydraten en eiwitten nodig, en laat dit nou net allemaal in ei zitten! Een heerlijke omelet na je training mag dus gewoon!
  2. Quinoa — Voor eiwitten, vezels en vitamines kun je het beste quinoa eten. Een heerlijke quinoa salade na je training is dus zeker een aanrader!
  3. Bosbessen / Appel — Een bakje yoghurt met wat bosbessen is ideaal voor een goed herstel. Bosbessen bevatten veel antioxidanten en zorgen tot wel drie keer zo snel voor een goed herstel na je training. Dit zelfde geldt voor een appel!
  4. Eiwitshake — Voor krachtsporters is het slim om na een training een eiwitshake te nemen. Dit zorgt voor een sneller herstel van de spieren.
  5. Water — Het ligt voor de hand, maar de meeste mensen vergeten dit! Probeer zo goed mogelijk te hydrateren. Je verliest namelijk 1 tot anderhalve liter vocht per workout!

En de belangrijkste tip; VERGEET NIET TE ETEN!

Er wordt al snel gedacht dat eten na een training niet slim is, omdat je dit er net allemaal hebt af gesport! Maar je lichaam heeft dit nodig, om zo goed mogelijk te kunnen herstellen na een training.

Wat moet je eten na het sporten? De postworkout

Drink dus veel water en neem na je workout eiwitten die je lichaam snel op kan nemen. Eiwitshakes zijn echt een easy way om hieraan te voldoen. Eiwitshakes die ik voornamelijk neem, zijn die van Ekopura en Bodyenfit. Dit vanwege het feit dat ik geen koemelk producten mag nemen, dus soja eiwitshakes of vegan eiwitshakes neem.

Wil jij ergens meer over lezen? Reageer dan in de comment, schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg simpelweg mijn blogs om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs.

DailyDoseofDaph.x Daphne Sonneveld