Welke apps gebruik je voor jouw gezondheid?

De sportscholen zijn vanaf vandaag weer open, finally! Zijn de Corona kilo’s er bij jou aangevlogen of heb jij op een creatieve manier goed op jouw gezondheid gelet? Er waren tal van oplossingen om ook in deze tijd fit bezig te zijn en aan jouw gezondheid te werken. Één daarvan is het volgen van online trainingen en online voedingsadvies. Ik heb alle apps voor je op een rijtje gezet, die je zeker niet mag missen.

Apps om aan jouw gezondheid te werken

In deze tijd was het erg belangrijk om jezelf van jouw creatieve kant te laten zien en alternatieven te zoeken op de sportschool of club waar je lid bent. Je hebt hier een lange tijd niet kunnen sporten en daarom zoeken we naar oplossingen. Een goede oplossing is het downloaden van een fitness- of gezondheid-app.

Op de website van App.nl zijn alle gezondheid-apps voor je op een rijtje gezet, zodat je de juiste keuze kunt maken waar jij behoefte aan hebt. Kies je voor een hardlooptraject of kies je voor een app om tot rust te komen? Overal is aan gedacht.

Fitter worden en afvallen

Gezondheid is niet alleen afvallen maar ook fitter worden en lekkerder in je vel zitten. Misschien is sporten wel een uitlaatklep voor je of doe je het met een heel ander doel. De volgende apps zijn erg handig om te downloaden, zodat je de stok achter de deur hebt en hulp krijgt bij het werken aan jouw gezondheid.

  • 30 dagen fit challenge 

Weet je niet waar je moet beginnen en heb je wat hulp nodig? De 30 dagen fit challenge app is een gemakkelijke manier om van start te gaan. Je hoeft niet zelf na te denken wat je moet trainen en kunt de oefeningen gemakkelijk vanuit huis doen.

  • Calorieën en voeding tracker 

Onbewust kan je toch wat meer eten in je mond stoppen dan je denkt. Hou het vanaf nu bij met de Calorieën en voeding tracker. Dit heeft mij zoveel meer inzicht gegeven in wat ik eet op een dag. Echt super handig en na een tijdje leer je ook echt zelf de voedingswaarden van het product uit je hoofd.

Werken aan jouw mentale gezondheid

Met deze apps

Gezondheid draait niet alleen om fysieke gezondheid, trainen en fit zijn, maar ook om jouw mentale gezondheid. Ik geloof heel erg in Mindfulness en spiritualiteit dus met deze apps kom je heel ver!

  • Oak, mediteren voor mensen zonder tijd 

Ideaal, de titel zegt het al. Voor mensen zonder tijd, kun je elke dag in een korte tijd even echt tot rust komen. Soms kan je de rust niet nemen voor jezelf en loop je over. Belangrijk om te investeren in je eigen gezondheid en dat begint bij zelfbewustheid en ontspanning. Investeer in jezelf met Oak.

  • Take a break, geef je brein rust 

Take a break, belangrijk om elke dag wat rust te nemen en aan je zelf te denken. Weet je dat je veel productiever bent als je om de 2 uur 20 minuten pauze neemt? Je krijgt veel meer voor elkaar en dit geeft je veel meer energie dan dat het je kost. Met de app Take a Break neem je verplicht die rust voor je zelf.

Hardlopen doe je zo!

Naast fysieke (fitness/krachttraining) en mentale gezondheid ben ik de laatste tijd ook actief bezig geweest met hardlopen. Hier gebruik ik veel apps voor om mijn tijden en prestaties te tracken.

  • Strava

Strava is een app voor hardlopers, fietsers en zwemmers die meer uit hun sport willen halen. Met Strava zet je niet alleen een GPS app op je telefoon, maar maak je gelijk deel uit van de grootste gemeenschap van sporters ter wereld. Zo word je niet alleen lid van bijvoorbeeld een virtuele fietsgroep, maar ontdek je ook de meest bijzondere routes om de volgende keer iets nieuws te proberen. Daarnaast geeft de app je natuurlijk ook alles wat je nodig hebt om je sportactiviteiten te meten en je voortgang in de gaten te houden.

  • Rungo

Ben je niet op hardloopgebied en wil je graag wat leuke routes uitproberen? Rungo geeft je tips om leuke routes te lopen en dit geven ze door via audio, dus je hoeft niet de hele tijd op je mobiel te kijken. Super handig!

Advies in voeding/trainen?

Kan jij wel wat advies gebruiken in fitness/voeding? Ik help je hier graag mee aan de hand van een persoonlijk Fitness of voedingsplan! Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de webshop!

Welke apps gebruik je voor jouw gezondheid?