Elk jaar komen er weer van tal nieuwe sportmerken bij en probeer je altijd wat nieuws uit. Toch blijf ik met sportkleding redelijk dicht bij dezelfde merken. Ik zoek altijd voor kwaliteit en niet voor kwantiteit bij sportkleding. Hierbij mijn favo merken voor je op een rijtje. Let’s read on. Welke sportkleding draag ik het liefst?

Welke sportkleding draag ik het liefst?

Ik krijg geregeld nieuwe sportkleding opgestuurd om te proberen, en hier kan ik zeker een aantal conclusies uit trekken:

 1. Merken die gericht zijn op fashion en die uit het niets een sportcollectie uitbrengen, zijn niet aan te raden. Je ziet vaak dat er een kleine collectie sportkleding wordt toegevoegd aan de normale kledingcollecties, maar dat is ook het teken dat ze hier niet in zijn gespecialiseerd. Dit merk je ook aan de kwaliteit van de kleding.
 2. Goedkoop is niet altijd slechter. De H&M heeft bijvoorbeeld superfijne sportbh’s.
 3. Liever een paar goede kledingstukken, dan 20 leggings die niet lekker zitten.

Ondanks dat ik elke dag sport, kies ik liever voor kwaliteit dan kwantiteit. Het is natuurlijk fijn om veel sportkleding te hebben, maar ik merk dat ik toch snel voor bepaalde merken kies als ze in mijn kast liggen. Waar ik vaak mijn sportkleding koop, is bij Fitness-geest.nl

Welke sportkleding draag ik het liefst?

Waar let je op bij het kopen van sportkleding?

Als het gaat om het kopen van sportkleding, heb je altijd een aantal eisen waar je op kan letten. Zo kijk je naar de kleur, de wassing, de stof, de kwaliteit en nog meer punten. Ik let vooral op:

 1. De lengte van de broek. Hier kan ik mij zo aan irriteren als de legging net iets te kort is. Ik ben 1,78 cm en dan heb je dat al snel.
 2. De kleur vind ik belangrijk, ik hou het liever bij wat meer aardetinten. Dus grijs, zwart, blauw, beige, licht. Wel moet je opletten bij lichtgrijze leggings dat je wat sneller zweetvlekken kan zien.
 3. De stof. Ik merk dat ik broeken met een zachte warmere stof fijner vind, dan die koele elastische stof.
 4. De tailleband van de broek. Ik vind het fijn als ik niet telkens mijn broek moet ophijsen als ik een squat heb gedaan. Ook hier kijk je naar als je een broek aanschaft.
 5. Tops moeten niet te strak zitten. Ik spreek uit ervaring, dan voel je je niet comfortabel in een sportschool vol met mannen.
 6. Truien moeten niet te warm zijn, haha. Ik heb vaak wat dunnere truitjes aan die je wat langer aan kan houden in de sportschool.

Welke merken zijn mijn favoriet?

Als ik kijk naar de merken die ik geregeld draag, dan zit hier wel een overeenkomst in. Alle merken bezitten bovenstaande kwaliteiten en zitten heerlijk.

 1. Nike

Een goed merk die iedereen kent, is Nike. Je moet wel goed kijken bij het aanschaffen van een legging of deze lang genoeg is. Sommige zijn namelijk korter. Soms staat het er ook bij dat hij lang is. Ik heb van de week een nieuw setje bij Fitness-geest aangeschaft en hier was de lengte perfect, de pasvorm was goed en hij was lekker hoog. De bijpassende trui is helemaal leuk voor de zomer. Hier koop ik wel vaker mijn sportkleding, omdat ik weet dat de kwaliteit goed is en de prijs is ook nog eens voordeliger!

Welke sportkleding draag ik het liefst?

 1. Victoria’s secret

Let op; je hebt natuurlijk goedkopere varianten van de Victoria’s secret leggings, maar die zijn af te raden. Die schijnen namelijk best vaak door en dat is niet de bedoeling. Ik heb hier nu een paar keer wat duurdere leggings gekocht, maar die zitten echt geweldig. Dus dan is het aan te raden om gewoon 1 keer een duurdere aankoop te doen, dan dat je 3 leggings voor 30 euro koopt. De leggins zijn true to size.

Welke sportkleding draag ik het liefst?

 1. Gymshark

Een merk die onze sportschool heeft overgenomen, helaas. Heel de sportschool loopt hierin dus dat maakt het wel minder leuk, maar de kwaliteit van de legggings en sportbh’s is geweldig. Ik heb hier nu 4 dezelfde broeken van haha, wel in andere kleuren natuurlijk. De flex leggings heten ze. Deze zitten perfect en hebben een stevige waistband waardoor hij niet afzakt. Ook hierbij zijn de leggings true to size van de flex collectie. De andere collecties moet je een maatje groter kopen, die vallen heel klein.

Welke sportkleding draag ik het liefst?

 1. Lululemon

Ook echt een prachtig merk, maar wel heel prijzig. Voor een legging betaal je zo 130 euro. Maar de kwaliteit is wel echt het beste. Ik heb helaas toen een lichtgrijze gekregen, maar die laat dus snel zweetvlekken door. Ook hier koop je de broek true to size.

Welke sportkleding draag ik het liefst?

 1. My protein

Veel van jullie kennen dit merk denk ik door zijn supplementen en eiwit-shakes, maar de kledingcollectie van My protein is ook echt fijn. Ik heb hier nu een paar items van en ik vind het echt heerlijk zitten. De leggings zitten alleen niet heel hoog, wat ik wel fijner had gevonden. De sport-bh’s zitten perfect en de vesten zijn ook echt lekker comfy.

Welke sportkleding draag ik het liefst?

Welke merken draag jij het liefst? Mijn voorkeur gaat uit naar deze merken. Ik probeer af en toe wat andere merken uit maar ik neig toch vaak terug naar deze top 5. Als je in de buurt woont en je graag je sportkleding wilt passen, raad ik aan om je kleding te kopen bij Fitness-geest.nl , dat is natuurlijk de makkelijkste manier om aan een toffe outfit te komen.

Welke sportkleding draag ik het liefst?

 

 

 

 

Welke sportkleding draag ik het liefst?