Werken aan een goed immuunsysteem

Jouw immuunsysteem of afweersysteem zorgt ervoor dat jouw lichaam zich beschermt tegen indringers van buitenaf. Het immuunsysteem is betrokken bij het beschermen van je lichaam tegen ziektes. Zo moet het je beschermen tegen lichaamsvreemde stoffen als bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Let’s read on.

Werken aan een goed immuunsysteem

In deze tijd is het erg belangrijk om op je gezondheid te letten en jouw weerstand op te bouwen/een verbeterd immuunsysteem te creëren. Met behulp van deze tips kom je al een heel eind.

Bekijk de positieve kant er van

Zie het glas halfvol in plaats van half leeg. Zie overal het positieve van in en bouw aan die motiverende woorden. Dit is niet alleen goed voor je humeur, maar ook voor jouw weerstand. Wanneer je de toekomst positief inziet, werkt dit mee aan jouw immuunsysteem!

Bezoekje brengen aan de cryotherapie

Op mijn werk bij JPT Personal Training & Coaching is dit dé methode om jouw weerstand een boost te geven en een sterk immuunsysteem op te bouwen. 3 minuten in -110 graden kan vele gezondheidsvoordelen opleveren. Jouw lichaam krijgt een enorme boost en zorgt tevens voor een heerlijke nachtrust. Dit zorgt voor een flinke boost, je wordt heerlijk wakker en kan er de gehele dag weer tegenaan! Lekker voor het werk in een koude douche springen, zorgt voor minder ziekteverzuim en een productievere dag.

Buiten sporten

Nu het corona-virus ons allemaal in de greep houdt, is er weinig mogelijkheid om ergens te gaan sporten, behalve buiten. Dit is dan ook iets wat ik zeker aanraadt. Ga lekker een stukje wandelen, maak veel kilometers op het strand of maak een hardloopgroepje. Elke beweging is er één, zeker in deze tijden. Er is geen excuus om niet te sporten, dus pak die losse gewichten en maak een eigen circuit, motiveer elkaar! Start met yoga wanneer je langdurig stress ervaart. De kans is namelijk groot dat je met een aangetast immuunsysteem kampt. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat chronische stress de afweer tegen virussen verzwakt. Daarmee is jouw lichaam schadelijker voor infecties. Wil je aan jouw mentale gesteldheid werken? Doe aan Yoga of plan een meditatie-sessie in. Er zijn tegenwoordig tal van apps waarmee je elke ochtend/avond even kunt mediteren. Echt aan te raden.

belangrijk onderdeel van het immuunsysteem

De bacteriën die voorkomen in onze darmen hebben grote invloed op onze gezondheid. Probiotica zijn voedingsmiddelen met levende micro-organismen die het bacteriële evenwicht in de dam verbeteren en daardoor een positief effect op je hebben. Veel bacteriën worden veroorzaakt doordat de darm-huishouding niet op orde is. We kunnen momenteel geen bezoekje brengen aan een warm land, maar de zon laat zich gelukkig steeds vaker zien in ons eigen land. Wil je jouw immuunsysteem een opkikker geven? Blijf dan eens wat langer in de zon zitten en … geniet. Door zonlicht gaan de T-cellen in het lichaam sneller bewegen. Deze zijn een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem.