Lastig he, om als lifestyle/fashion/fitness influencer de aandacht te krijgen die je zo graag voor ogen had? En om voldoende likes/bereik te krijgen voor die foto waar je zoveel moeite en energie in hebt gestoken. Maar het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Dit is hoe jij de beste influencer kunt worden en je onderscheidt van de rest! Zo wordt je de beste influencer met meer dan 10.000 volgers! 

Zo wordt je de beste influencer met meer dan 10.000 volgers!

Je bent net flink bezig met het laten groeien van je Instagram kanaal en daarnaast ben je gestart met je eigen blog. (over het starten van een eigen blog, komt ook nog een blog:)) Hoe zorg je ervoor dat jij boven de rest van de instagrammers uitspringt en wat heb je hiervoor nodig? Let’s start withhhh… Het Instagram stappenplan.

1.Begin bij het begin

Verwijder al je oude foto’s. Zo ben ik ook begonnen. Ik had al heel wat foto’s op mijn Instagram geplaatst, maar deze waren van slechte kwaliteit en echt super lelijk bewerkt. Dit pastte niet meer bij de visie die ik voor ogen had. Uiteindelijk bleven er nog 3 foto’s over van de 50 die ik had geplaatst, haha!

2. Dit wil je met jouw foto’s bereiken

Wat wil je precies bereiken met het uitbreiden van jouw Instagram kanaal? Is het behalen van meer volgers echt het streven? Dan zit je hier fout. Je moet een verhaal te vertellen hebben. Met alleen het doel om meer volgers te krijgen, zul je volgers niet genoeg triggeren om te blijven hangen op jouw kanaal. Vertel een verhaal, maak kwalitatieve foto’s en zorg ervoor dat je iets doet wat andere niet doen. Zo startte ik mijn Instagram kanaal met mijn verhaal van het verliezen van 11 kilo en het starten van een gezonde levensstijl. Dit was de grootste reden waarom ik ben gestart met bloggen en Instagram. Ik merkte dat veel van mijn volgers dit interessant vonden en dit ook graag wilde weten. Daarbij groeide mijn kanaal naar ongeveer 2.000.

Als doel kan je dus hebben: Informeren, Inspireren, Actie naar je blog, Humor brengen of het Verkopen van producten/diensten.

Zo wordt je de beste influencer met meer dan 10.000 volgers!

3. Bedenk wat je wilt plaatsen 

Wil je fashionfoto’s plaatsen? Fitness? Voeding? Jouw eigen leven vooral op beeld brengen? Bepaal goed waar je voor staat en breng dit naar voren in de foto’s. Natuurlijk hoef je niet voor 1 onderwerp te kiezen, maar houdt wel 1 richtlijn aan. Ik plaats bijvoorbeeld veel fashion foto’s en die wissel ik af met sportfoto’s. Dit zijn echt de punten waar mijn interesses liggen.

Dan nu: het maken van de foto!

4. Wie laat je de foto maken? Wat voor foto’s ga je gebruiken?

Ga je zelf alle foto’s maken of heb je een vriend/vriendin die dit af en toe voor je doet? Ik raad persoonlijk aan om zo min mogelijk zelf de foto te maken en alles door iemand anders te laten maken. Daarnaast kan je kiezen voor meer horizontale foto’s of verticaal. Instagram heeft eindelijk de mogelijkheid om foto’s niet meer alleen vierkant te plaatsen. Kies hierbij ook weer voor 1 stijl. Daarnaast is het aan te raden om af te wisselen met flatlay foto’s (foto van bovenaf, van producten) en met hele lichaamsfoto’s of selfie’s. Plaats bijvoorbeeld niet twee selfie’s naast elkaar, maar wissel dit af met een outfit-foto.

Zo wordt je de beste influencer met meer dan 10.000 volgers!

5. Kies de juiste filter

Van te voren is het slim om te bepalen welke filter je wilt gebruiken voor je blogs. (hier komt deze week een blog van online, volg mij op Facebook om als eerste te lezen welke filters ik gebruik!)  Natuurlijk kan je zo nu en dan wisselen van filter, maar het is niet mooi als je de ene week alles zwart-wit doet, dan alles met een blauwe tint en dan weer overbelichte foto’s gebruikt. Houdt hier rekening mee en blijf bij jezelf. Aap dit niet teveel na van anderen. Je kan inspiratie opdoen op filmpjes, maar het is wel de bedoeling dat je hier je eigen twist aan geeft. Ik maak zelf gebruik van de apps VSCO, UNUM, Snapfeed en Facetune, dus probeer wat leuke apps uit en kijk wat bij je past.

5. Gebruik hashtags

Maak gebruik van hashtags om je foto ook bij niet-volgers onder de aandacht te brengen. Mijn tip: ga naar je notities en plaats eerst 5 puntjes, elk gevolgd door een enter. Daarna kan je 30 hashtags gebruiken die bij jou onderwerp passen. Gebruik niet de meestvoorkomende hashtags, dit zorgt er namelijk voor dat je niet snel gevonden wordt, omdat veel mensen dezelfde tag gebruiken. Probeer goed te kijken wat bij je past en waar je op gevonden wilt worden. Populaire hashtags zijn: #ootd #fitdutchies #bloggers #dutchmodel #bbgcommunity enzovoort.

Zo wordt je de beste influencer met meer dan 10.000 volgers!

6. Maak een Instagram Pod

Iets wat nog niet veel mensen weten, maar er bestaan tegenwoordig Instagram Pods. Dit zijn groepchats op Instagram, waar 15 meiden op elkaars foto reageren en liken. Dit is een makkelijke manier om interactie te creëren met volgers. Het is zeker goed om veel te liken en reageren op Instagram. Zo weet Instagram dat jij een actieve gebruiker bent, en laat hij jou vaker zien bij bekende mensen of mensen die je graag wilt volgen.

Deze blogs vind je vast ook leuk:

Waarom is Instagram zo belangrijk voor mij?

Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

 

7. Zo krijg je meer volgers

Je start met zo een 500 volgers, je echte vrienden waarschijnlijk. Vanaf het moment dat jij kwalitatieve content gaat plaatsen en de juiste hashtags gebruikt, groeien jouw volgers al. Dit zal niet met 100 per dag gaan, maar je krijgt al meer bezoekers. Om boven de 1.000 volgers uit te komen zul je wat harder je best moeten doen. Struin de ‘ ontdekken’ pagina af en like de foto’s die redelijk met jouw account overeenkomen. Om nog sneller aan volgers te komen is het belangrijk om ook op veel foto’s te reageren.

Zo wordt je de beste influencer met meer dan 10.000 volgers!

Daarnaast kan je ook de truc met het volgen/ontvolgen doen, maar dit is tijdrovend en levert niet altijd wat op. Op het moment dat jij met deze tactiek de 5.000 volgers hebt bereikt, kan je je aanmelden op influencers platforms. Hier staan samenwerkingen op waar jij je voor kan inschrijven. Als zij jou kiezen, krijg je misschien al een product thuisgestuurd! Als jij wat producten promoot op jouw Instagram, het bedrijf daarna jouw foto deelt, zorgt dit voor een wederzijdse groei van volgers! Deze cirkel moet je eigenlijk blijven volgen, zodat je elke keer zulke kwalitatieve foto’s neerzet, dat zij jou foto wel willen delen! Zo krijg jij binnen no-time de volgers die jij wilt!

8. Onderscheidt je van de rest

Start met het creëren van kwalitatieve content en wees hier anders in. Een outfitpost op de grachten van Amsterdam is lang niet zo origineel als een prachtige foto in Bali. Niet dat je nou op reis moet gaan voor de perfecte foto, maar kies plekken waar niet veel foto’s zijn gemaakt, trek kleding aan waar niet de hele wereld in loopt en vertel een verhaal waar mensen interesse in hebben. Leg ze iets uit, vertel waarom je iets vindt of inspireer. Zorg dat je iets te melden hebt.

Ik zeg niet dat je zomaar opeens 10.000 volgers hebt, je moet er echt wel wat voor doen. Daarnaast is het eigen verhaal erg belangrijk. Wees jezelf en laat je zien! Zo wordt je de beste influencer met meer dan 10.000 volgers!

Lots of love!