De wintermaanden zijn in volle gang en we kunnen niet meer om de koude ochtenden met warme dekentjes heen. Het liefst wil je zo lang mogelijk in bed blijven liggen, of zoveel mogelijk uren slapen. Om zo goed mogelijk in slaap te vallen heb ik de volgende tip voor je! Let’s read on. Zo zorg je voor een goede nachtrust!

Zo zorg je voor een goede nachtrust!

Ik vind het super belangrijk om voldoende uren te slapen in de nacht, zeker in de wintermaanden wanneer je al wat lager in je energie zit. Om echt volop van mijn nachtrust te kunnen genieten, zijn er een aantal punten waar ik op let:

Donkere kamer

Iets wat ik door de jaren heen steeds belangrijker ben gaan vinden, is het feit dat mijn slaapkamer écht donker moet zijn. Zo kan je ook gewoon langer blijven liggen, haha! Om mijn kamer donker te houden, heb ik dakraam rolgordijnen bij Veneta.com besteld. Met deze luiken kan je jouw kamer echt helemaal donker maken.

Zo zorg je voor een goede nachtrust!

Naast rolgordijnen hebben ze ook andere verduisteringen, zoals houten jaloezieën. Deze hebben we sinds kort ook in de woonkamer hangen. Dit brengt echt sfeer mee. Zeker in deze koude, knusse maanden.

Half uur voor het slapen gaan geen tv of mobiel

We leven in een wereld waarin we niet meer zonder telefoon of tv kunnen, hierdoor sluiten we ons vaker af van de buitenwereld en zitten we helemaal verweven achter onze technologie. De straling die uit smartphones komt kan van invloed zijn op de slaapkwaliteit. Het gebruiken van de smartphone in bed kan leiden tot verschillende psychische klachten, zoals bijvoorbeeld het regelmatig hebben van nachtmerries, slapeloosheid en ‘s nachts weer wakker worden. Dat komt mede doordat de smartphone melatonine afbreekt en op die manier de biologische klok in de war stuurt.

Zo zorg je voor een goede nachtrust!

Goed geventileerde slaapkamer

Zorg ervoor dat je slaapkamer goed geventileerd is en afgekoeld. Zet bijvoorbeeld voor het slapen gaan even je raam open. Zo kan je kamer goed luchten en val je sneller in slaap. 15 graden is de ideale temperatuur om ’s nacht in slaap te vallen. Als je lichaamstemperatuur te hoog of te laag is, kan dit er ook voor zorgen dat je sneller wakker wordt.

Zo zorg je voor een goede nachtrust!

Regelmaat is the key!

Op hetzelfde tijdstip uit bed en in bed, zorgt voor een goede nachtrust. Powernaps kunnen er wellicht voor zorgen dat je de dag beter doorkomt, maar kunnen ’s nachts weer voor problemen zorgen. Houdt regelmaat in de hoeveelheid tijd die je slaapt per nacht, gemiddeld zou dit tussen de 6 en 8 uur moeten zijn voor een optimale nachtrust.

Zo zorg je voor een goede nachtrust!